Hoe barcodescanners jouw bedrijf efficiënter maken

Nieuws

Op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Locosoft nieuws als eerste in uw mailbox.


Hoe barcodescanners jouw bedrijf efficiënter maken 06-04-2018

 

Als het gaat om stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten en het slanker maken van processen, zijn barcodescanners essentiële hulpmiddelen. Omdat ze in staat zijn om te automatiseren wat traditioneel een tijdrovend proces is, besparen barcodescanners aanzienlijke hoeveelheden tijd en geld voor bedrijven. Hoe doen ze dat precies? Waarom zijn barcodescanners uitstekende hulpmiddelen voor het verbeteren van de efficiëntie? Waarom zijn ze een slimme keuze ten opzichte van handmatige voorraadprocessen? Hier zijn enkele specifieke manieren waarop barcodescanners goed zijn voor bedrijven:

 

  1. Een manier om menselijke fouten te voorkomen

Wanneer werknemers handmatig informatie moeten invoeren voor elk product in je inventaris, maken ze fouten – en die kosten geld. Barcodescanners elimineren dit ongemak door lange en gecompliceerde gegevensinvoer om te zetten in een geautomatiseerd, gestroomlijnd proces dat door een machine wordt uitgevoerd. Verkeerd product gescand? Foutmelding. Te weinig of te veel aantallen gescand? Foutmelding.

 

  1. Minder papierverspilling

Het gebruik van barcodescanners verlaagt de hoeveelheid papier die je bedrijf nodig heeft om producten te volgen, wat goed is voor het milieu en voor jouw winst. Bovendien verbetert het de overgang van papieren naar digitale documenten binnen je organisatie.

 

  1. Sneller voorraadbeheer

Barcodescanners automatiseren het proces voor gegevensinvoer, zodat bedrijven enorme hoeveelheden informatie in korte periodes kunnen registreren. In plaats van het lange serienummer van elk product handmatig in te toetsen, kunnen medewerkers onmiddellijk de informatie inscannen en verder gaan. Als bedrijf bespaar je enorm veel tijd en energie door dit vereenvoudigde proces.

 

  1. Snellere zakelijke transacties

Barcodescanners verbeteren ook de activiteiten aan de kant van de klant door het afrekenproces snel en efficiënt te maken. In plaats van elk artikel handmatig in te voeren, kunnen medewerkers producten scannen om klanten sneller en beter te bedienen.

 

  1. Sneller inventariseren

Vergeet het handmatig invoeren van voorraadinformatie voor elk product. Met barcodescanners kunnen medewerkers eenvoudig de informatie scannen voor het tellen van voorraad.

 

  1. Real-time data

Een van de grootste voordelen van barcodescanners is dat de data van bijvoorbeeld voorraad constant up-to-date is. Elke scan van je medewerker wordt direct doorgevoerd in het systeem. Dit scheelt niet alleen veel tijd, het zorgt ook dat de voorraad altijd up-to-date is in het systeem. Dat voorkomt dat je collega’s bijvoorbeeld meer artikelen verkopen dan dat er daadwerkelijk op voorraad liggen.

 

  1. Nauwkeurige historische gegevens

De barcodescanners geven je ook inzicht in historische informatie over de voorraad, die jij direct kan gebruiken om zakelijke beslissingen te nemen. Je kunt weten welke artikelen populair zijn, welke artikelen vaak samen worden verkocht, welke artikelen niet worden verkocht, etc. Erg handig als je deze informatie nog niet uit je bedrijfssoftware kunt halen.

 

  1. Extra informatie

Er kan ook aanvullende informatie worden weergeven op de scanners. Je kunt bijvoorbeeld een opmerking meegeven voor de orderpicker indien er iets is gewijzigd. Ook kun je bijvoorbeeld de productiviteit meten van je medewerkers. Door de gemeten resultaten kun je mogelijk de oorzaak achterhalen van een mindere prestatie.

 

Gezien de vele voordelen die voortvloeien uit het overstappen van een handmatig systeem naar barcodescanning, is het logisch dat zoveel bedrijven ervoor kiezen om gebruik te maken van deze scanners.

 

Benieuwd wat barcodescanners voor jouw organisatie kunnen betekenen? 

Neem contact met ons op voor voor een vrijblijvend gesprek!

 

 

 

 


Terug naar overzicht Terug naar vorige pagina

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl