IT-outsourcing: de voordelen

Nieuws

Op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste Locosoft nieuws als eerste in uw mailbox.


IT-outsourcing: de voordelen 01-12-2017

Elk bedrijf of organisatie komt een keer voor de strategische vraag te staan: wat doen we met onze IT?

Willen we het zelf blijven doen of gaan we het uitbesteden? Deze keuze heeft veel impact op zowel de IT zelf, maar ook op uw gehele bedrijf.

 

De veranderingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel. We automatiseren steeds meer processen, analyseren talloze data stromen en doen meer en meer beroep op technologie.

 

IT outsourcing wordt steeds populairder en dat komt vooral omdat veel organisaties de snelle ontwikkelingen op het gebied van IT niet zelf kunnen bijhouden en zich willen focussen op hun business. Ze kiezen ervoor de IT processen uit te besteden aan gespecialiseerde leveranciers.

 

Veel bedrijven en organisaties aarzelen de eerste stap te zetten naar IT outsourcing omdat ze bang zijn de controle te verliezen. De grote multinationals begonnen de eerste stappen te zetten naar outsourcing, en nu zijn veel MKB bedrijven ook gewent aan deze oplossing. De opkomst van cloud computing en verbeterde beveiliging van netwerken hebben daar in belangrijke mate aan bijgedragen. De angst voor het verlies van controle op de IT heeft plaatsgemaakt voor de overtuiging dat uitbesteding juist meer focus, continuïteit en flexibiliteit biedt. Bovendien neemt de complexiteit van IT toe en is er een groeiende schaarste aan goed IT personeel.

 

Wie zoekt naar outsourcing, doet dat met oog voor de langere termijn.

Die zoekt geen leverancier, maar een partner om samen me te groeien.


Terug naar overzicht Terug naar vorige pagina

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl