ICT Monitoring

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

Home » Diensten » Monitoring

ICT monitoring: voorkom problemen

Als ICT dienstverlener begrijpen we het belang van continuïteit van de bedrijfsprocessen. Goed beheer en monitoring van de ICT omgeving is daarvoor van groot belang. Locosoft kan de netwerkomgeving continue op afstand monitoren, maar ook on-site ondersteuning bieden. Omdat elke klant en elk netwerk uniek is, hebben we beheersdiensten ontwikkeld die flexibel en schaalbaar zijn.

SMS dienst

Vanuit ons kantoor worden er 24/7 controles uitgevoerd op de ICT omgeving van de klant. Door middel van een sms dienst worden wij buiten kantooruren op de hoogte gebracht indien er eventueel problemen worden geconstateerd. Op deze manier worden aankomende verstoringen vroegtijdig gesignaleerd en kan hier tijdig actie op worden ondernomen. De beschikbaarheid van de bedrijfsprocessen blijft daarmee gewaarborgd.

De kosten voor monitoring zijn afhankelijk van de omvang van de netwerkomgeving. Ze zijn afhankelijk van het aantal fysieke/virtuele servers en actieve componenten zoals switches, routers en dergelijke. Onder monitoren verstaan we onder andere de status van de hardware, opslag, capaciteit en connectiviteit. Van elke server worden onderdelen zoals connectiviteit, memory, schijven en processen gemonitord. Afhankelijk van de server functionaliteit monitoren we ook specifieke onderdelen zoals SQL, Exchange, DNS of DHCP. Wanneer een onderdeel buiten de normale waardes valt wordt er een notificatie naar een gebruiker verstuurd, dit kan via e-mail of sms zijn.

Rapportages

Het systeem biedt een grote diversiteit aan standaard rapportages, die je op elk gewenst moment kunt laten genereren en versturen. Daarnaast kun je zelf ook eigen rapportages samenstellen met de onderdelen die voor jou belangrijk zijn.

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact