Apps toevoegen aan Microsoft Teams
Home » Nieuws » Apps toevoegen aan Microsoft Teams
Apps toevoegen aan Microsoft Teams

Waarom je gebruik moet maken van Microsoft Teams apps

07 juli 2020

Microsoft Teams is ontworpen als “dashboard” dat je de mogelijkheid biedt om al je werk op één plek weer te geven. Echter valt dit meestal alleen te realiseren door apps toe te voegen aan je teams.

Dit kunnen Microsoft-apps zijn zoals Excel, Planner, SharePoint, Forms of OneNote, maar ook apps van derden zoals SurveyMonkey, Wikipedia Search, Github of Evernote.

Elke plek waar je een app kunt toevoegen dient voor een ander type app:

  1. Als tabblad

    Apps die je als tabblad toevoegt, zijn beschikbaar voor het hele team. Dus als je hier de OneNote app toevoegt, heeft iedereen uit het team toegang zolang ze maar over een OneNote licentie beschikken.

  2. De zijbalk

    Apps die hier worden ondergebracht, bieden een persoonlijke weergave van gegevens. Als je hier bijvoorbeeld de OneNote app toevoegt, worden hier enkel je eigen OneNote bestanden getoond.

  3. Onder in het chatvenster

    Apps die hier zijn toegevoegd zijn ook beschikbaar voor het hele team en bieden extra functionaliteit. Als je hier bijvoorbeeld de Wikipedia Search app toevoegt, kan iedereen de website rechtstreeks vanuit het chatvenster doorzoeken en artikelen delen met het team.

Over het algemeen verschijnen apps slechts op één plek. Als je bijvoorbeeld de Wikipedia Search app installeert, verschijnt deze alleen onder het chatvenster. Planner en OneNote kunnen echter in de zijbalk worden geïnstalleerd maar kunnen ook worden toegevoegd als tabbladen om werk te delen.

Een app toevoegen aan de zijbalk

Apps die je aan de zijbalk toevoegt, tonen specifieke informatie voor jou. Een aantal apps zijn standaard aanwezig zoals Activiteit, Chat, Teams, Agenda, Oproepen en Bestanden.

Je kunt meer apps toevoegen aan de zijbalk door op de puntjes (…) in de zijbalk te klikken en een app te selecteren die in de pop-up verschijnt.

Als voorbeeld hebben wij OneNote toegevoegd aan de zijbalk. Als je er op klikt, toont Teams alle OneNote bestanden. De knop verdwijnt wanneer je ergens anders heen navigeert in Teams. Om het icoontje zichtbaar te houden, klik je er met de rechtermuisknop op en selecteer je ‘vastmaken’.

Een app toevoegen als tabblad

Apps die je toevoegt als tabblad zijn beschikbaar voor iedereen in je team. Standaard worden er een aantal tabbladen met apps toegevoegd aan ieder kanaal: Posts, Bestanden en Wiki.

Om extra apps als tabbladen toe te voegen, klik je op het plusteken (+) bovenaan het kanaal waaraan je het wilt toevoegen.

Zodra je op het plusteken hebt geklikt wordt er een nieuw venster geopend. Je kunt een Microsoft app selecteren in de bovenste rijen of naar beneden scrollen om honderden apps van derden te bekijken. Er is ook een veld om te zoeken als je op voorhand al weet welke app je wilt toevoegen.

Met apps van derden krijg je toegang tot een bepaalde service die je gebruikt. Stel dat je veel tijd doorbrengt in Jira als werkbeheertool kun je die service/app als een tabblad toevoegen.

Om een app van derden toe te voegen, selecteer je deze gewoon in het venster. Als je de app nog niet eerder in het team hebt geïnstalleerd klik je gewoon op ‘toevoegen’ voor installatie. Vervolgens word je gevraagd om je aan te melden bij de service. Je hoeft dit alleen te doen wanneer je het voor het eerst gebruikt.

Mocht er geen app beschikbaar zijn voor de gewenste service, kun je deze alsnog openen via de app ‘Website’. Hier voer je de URL in van de webpagina die je als tabblad toegevoegd wil hebben.

Een app toevoegen onder het chatvenster

Apps onder het chatvenster bieden extra functionaliteiten en zijn beschikbaar voor een heel team. Standaard zijn er enkele apps onderdeel van het chatvenster waaronder Bestanden, Emoji, Giphy, etc. Klik op de puntjes (…) aan de rechterzijde en vervolgens op meer apps.

Vervolgens wordt het venster Apps geopend met een vooraf ingesteld filter op “Berichten”. Alle apps die aan de rechterkant onder het chatvenster kunnen worden toegevoegd worden nu weergeven. Om een app te installeren klik je op toevoegen.

Vervolgens is de app beschikbaar onder het chatvenster.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsartikel kun je contact met ons opnemen.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact