Tip: stuur een e-mail naar alle leden van een Microsoft Teams kanaal
Home » Nieuws » Tip: stuur een e-mail naar alle leden van een Microsoft Teams kanaal
Tip: stuur een e-mail naar alle leden van een Microsoft Teams kanaal

Een e-mailbericht verzenden naar een kanaal in Teams

14 april 2020

Microsoft Teams is een geweldig programma voor collega's om te chatten met elkaar, maar wat als je een e-mail met ze wil delen? Microsoft biedt een mooie functie om een e-mail te delen met een specifiek kanaal.

Programma's om te chatten kunnen het e-mailverkeer binnen een organisatie aanzienlijk verminderen, maar een van de pijnpunten zijn e-mails van mensen buiten je team die je wil delen met mensen binnen je team.

Op de traditionele manier stuur je de e-mail door naar alle collega's binnen je team, maar als je een programma zoals Teams gebruikt is dat niet nodig. Programma's zoals Teams zijn juist bedoeld om de hoeveelheid e-mails te verminderen en zoveel mogelijk via hetzelfde platform te werken. En daar heeft Microsoft wat moois op bedacht: een e-mail rechtsreeks naar een kanaal in Teams sturen.

Binnen het Microsoft Teams kanaal klik je op de drie stipjes in de rechterbovenhoek en selecteer je vervolgens de optie "E-mailadressen ophalen" in het drop-down menu.

Vervolgens klik je op de knop "kopiëren" in het venster dat verschijnt.

Plak nu het e-mailadres in de e-mail die je wil versturen en verstuur deze rechtstreeks naar het kanaal. Zodra een e-mail onderdeel is van het kanaal, kan iedereen reageren om een gesprek te beginnen in Teams. Er wordt geen antwoord via e-mail naar de oorspronkelijke afzender verzonden. Alle opmerkingen of gesprekken over de desbetreffende e-mail, zijn niet zichtbaar buiten Teams.

Als je de eigenaar van een team bent, kun je beperken wie dit e-mailadres mag gebruiken via de knop "geavanceerde instellingen" in bovenstaand venster.

Standaard kan iedereen uit het team het e-mailadres gebruiken. Dit kun je beperken tot alleen leden van het team of alleen vanaf bepaalde domeinen. Wil je dat niemand e-mails kan sturen naar het kanaal, kun je het e-mailadres volledig verwijderen.

Mochten er naar aanleiding van dit nieuwsartikel nog onduidelijkheden zijn dan kun je contact met ons opnemen.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact