Ondersteuning voor Office 2010 verloopt binnenkort
Home » Nieuws » Ondersteuning voor Office 2010 verloopt binnenkort
Ondersteuning voor Office 2010 verloopt binnenkort

Einde ondersteuning Office 2010

06 augustus 2020

Maakt jouw organisatie nog gebruik van Microsoft Office 2010? De ondersteuning voor Microsoft Office 2010 eindigt op 13 oktober 2020. Microsoft stopt vanaf deze datum met het leveren van beveiligingspatches, dus als je Office 2010 blijft gebruiken, loopt niet alleen je computer gevaar, maar ook het hele bedrijfsnetwerk.

Wat gebeurt er als ik Office 2010 blijf gebruiken?

Programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook blijven in principe werken zoals je gewend bent maar zoals eerder aangegeven loop je beveiligingsrisico’s omdat Microsoft niet langer bugs oplost en patches doorvoert voor ontdekte kwetsbaarheden. Een ander punt om rekening mee te houden is incompatibiliteit met sommige nieuwere programma’s en bestandsindelingen.

Vanwege bovenstaande raden wij iedereen die nog gebruik maakt van Office 2010 aan om zo snel mogelijk te upgraden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn in wezen twee opties om uit te kiezen als je de Microsoft Office-applicaties wilt blijven gebruiken binnen een veilig en compatibel kader: overstappen naar en recente Office-versie met langere ondersteuning (Office 2019) of naar de cloud van Microsoft gaan die beschikbaar is als abonnementsmodel (Microsoft 365).

Office 2019

Microsoft Office 2019 is uitgebracht in september 2018 als een aankoopversie voor Windows en Mac. Het product zal tot 10 oktober 2023 vijf jaar lang reguliere ondersteuning ontvangen. Belangrijk om te vertellen is dat Microsoft Office 2019 beschrijft als een “eenmalige release” die geen functie-updates of verbeteringen zal ontvangen maar alleen beveiligingsupdates. Daarnaast is de licentie enkel voor één computer per licentie en zonder Microsoft diensten zoals Teams, OneDrive en SharePoint.

Microsoft 365 (voorheen Office 365)

Microsoft 365 is de cloud oplossing van Microsoft Office, het werkt volledig via internet. Je beschikt altijd en overal over je e-mail, agenda en het biedt toegang tot cloudtools zoals Teams, OneDrive en SharePoint. Bovendien kun je je Office-bestanden overal bewerken: op pc en laptop, maar ook op tablet en smartphone.

Eigenaren van organisaties in het MKB zijn gek op Microsoft 365 omdat het betaalbaar is en wordt geleverd met veel extra's. Microsoft rolt regelmatig updates uit en het Office 365 beheerportaal maakt het beheren van gebruikers en het afdwingen van updates eenvoudig.

Draait jouw bedrijf nog steeds op Offfice 2010? Dan is het nu tijd voor actie. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze die het best bij jouw bedrijf past.

Vragen? Neem gerust contact op.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact