Voordelen van een Managed Service Provider (MSP)
Home » Nieuws » Voordelen van een Managed Service Provider (MSP)
Voordelen van een Managed Service Provider (MSP)

IT Managed Service Provider (MSP)

28 februari 2020
  • Het uitbesteden van IT aan een Managed Service Provider (MSP) geeft bedrijven de kans om zich te focussen op het runnen van het bedrijf in plaats van bezig te zijn met technologische vraagstukken of problemen.
  • Managed service providers onderhouden netwerken en voeren de nodige updates uit om systemen soepel te laten draaien. Bovendien doen ze aanbevelingen om het netwerk te optimaliseren.
  • Managed services kosten geld, maar kunnen geld besparen voor een bedrijf, omdat ernstige technische problemen meestal worden vermeden.

Je werknemers kunnen niet werken als je technologie niet werkt. Veel kleine bedrijven huren nog steeds een toegewijde IT medewerker in of leggen de verantwoordelijkheid neer bij de medewerker met de meeste IT affiniteit. Toch is dit meestal niet het beste antwoord. Managed service providers (MSP's) worden een steeds populairdere optie voor (met name middel tot kleine) bedrijven. Overweeg je om je IT taken uit te besteden? Hier is alles wat je moet weten over MSP's.

Wat zijn managed services?

Managed services zijn beschikbaar voor bedrijven die zoeken naar outsourcingsopties voor hun IT. MSP's bieden support voor bepaalde technologie van jouw bedrijf op basis van een vast maandbedrag. MSP's controleren proactief het netwerk van bedrijven, minimaliseren IT problemen en lossen problemen op die zich voordoen in het netwerk. Met de ontwikkelingen in cloud computing, zijn de meeste IT diensten geschikt voor outsourcing. De MSP benadert netwerken op afstand en rolt oplossingen uit zonder daadwerkelijk op locatie te zijn.

Managed services kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het beheer van mobiele apparaten, software als een service (SaaS), platform als een Service (PaaS), een helpdesk, back-up, monitoring van systemen en patchmanagement. De meeste MSP's promoten een all-in-one pakket met een vast bedrag per werkplek.

Waarom zijn bedrijven managed services nodig?

Bedrijven hebben managed services nodig omdat ze risico's negeren. In plaats van IT uit te besteden wanneer zich een probleem voordoet, maken managed services consistente monitoring van een complete IT omgeving mogelijk. Alle updates en onderhoudstaken worden afgehandeld door een MSP. Hierdoor kunnen managers zich op het bedrijf concentreren in plaats van zich zorgen te maken over de IT van het bedrijf. Daarnaast evalueert een managed service provider de huidige en toekomstige IT-behoeften van een bedrijf. Je krijgt advies over het soort producten en diensten dat het komende jaar geïmplementeerd moet worden.

Verandering

Een effectieve MSP voorkomt dat er technische problemen optreden. Dit wordt gerealiseerd door IT-aspecten zoals hardware, applicaties, beveiliging en verbindingen voortdurend te controleren om jou op de hoogte te stellen wanneer er een afwijking is. Je betaalt voor iemand die ervoor zorgt dat je bedrijf geen problemen heeft in plaats van ze op te lossen.

Expertise

Als een bedrijf één medewerker aanneemt voor alles wat met IT te maken heeft, is de kans groot dat deze persoon niet op alle gebieden over expertise beschikt. Ze zijn misschien goed in het oplossen van problemen met Office 365, maar wat gebeurt er als de firewall niet meer werkt? MSP's daarentegen hebben vakkundig personeel dat kennis heeft van ieder aspect van IT.

Bedrijfscontinuïteit

Denk je er als bedrijfseigenaar wel eens over na hoe je al je systemen en data zou herstellen in geval van een ramp? Zo niet, dat zou je wel moeten doen. Dit is een gebied waar een MSP je enorm kan helpen. Een goede MSP kan een efficiënt noodherstelplan opstellen dat je helpt 's nachts te kunnen slapen, wetende dat als een ramp toeslaat, je bedrijf dit kan doorstaan.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van managed services in jouw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact