Automatisering
Home » Oplossingen » Automatisering

Efficiënt werken door automatisering

Veel processen binnen je bedrijf kunnen een stuk eenvoudiger door middel van automatisering. Wat dacht je bijvoorbeeld van de financiële administratie en logistieke processen? Of de planning, inkoop, verkoop en het magazijnbeheer?

Locosoft kan je helpen bedrijfsprocessen te automatiseren zodat je meer tijd over houdt voor dingen die er écht toe doen.

Waarom is automatisering zo belangrijk?

Efficiëntie is een van de belangrijkste redenen om voor automatisering te kiezen. Doordat je tijdrovende herhalende taken gaat automatiseren, kun je je richten op belangrijke zaken. Daarnaast bieden geautomatiseerde processen rapportagemogelijkheden, die weer gebruikt kunnen worden voor strategische beslissingen.

Concrete voordelen van automatisering:

Efficiëntie:

Door bedrijfsprocessen te automatiseren, verminder je de doorlooptijd van een proces. Eenvoudige en herhalende taken worden bij een goed geautomatiseerd proces door een systeem uitgevoerd, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Je kan dus meer doen in minder tijd.

Procesbewaking:

Het automatiseren van de processen maakt het mogelijk om processen eenvoudig te bewaken. Met behulp van bepaalde statussen weet je exact waar je in het proces bent. Behalve dat je zelf het proces kan bewaken, kun je vaak ook eenvoudig rapportages genereren.

Helderheid:

Door bedrijfsprocessen te automatiseren creëer je helderheid. Elk proces ligt vast en bestaat uit een aantal vaste handelingen. Via een handleiding kan iedere medewerker inzage krijgen in de werking van processen. Het voorkomt onduidelijkheid bij nieuwe medewerkers en zij kunnen zo eenvoudig op de juiste manier worden ingewerkt.

Betrouwbaarheid:

Doordat de processen telkens op dezelfde manier worden uitgevoerd, verhoog je de betrouwbaarheid van het proces en dus van jouw organisatie. Fouten worden geminimaliseerd en dat zal je terug zien in de klanttevredenheid.

Beter bedrijfsresultaat:

Het automatiseren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen levert je een beter bedrijfsresultaat op. Uiteraard vergt het opzetten en inrichten van de processen een investering, maar deze verdien je ruim terug.

Heb je een vraag?

Bij Locosoft werken enthousiaste professionals met jarenlange ervaring op het gebied van ICT. Daarom kun je bij Locosoft terecht voor elke gewenste oplossing.

Laat je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact