Barcodescanners

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

Home » Oplossingen » Hardware » Barcodescanners

Verbeter je logistieke proces met barcodescanners

Efficiënt, foutloos en snel. Veel organisaties kunnen al niet meer zonder barcodescanners. Industriële handscanners kenmerken zich door hun hogere dichtheid (IP-waarde) en valbestendigheid en worden onder andere toegepast binnen de industrie en logistiek. Een barcodescanner is een geweldige ondersteuning voor je processen omtrent voorraad en logistiek. Het aantal fouten neemt af en de productiviteit schiet omhoog. Er zijn echter veel meer redenen om te starten met barcodescanning.

Voordelen barcodescanners

Orders efficiënter picken

Barcodescanning zorgt voor snelheid in een magazijn. Natuurlijk kost het werken met een scanner en het daadwerkelijke scannen van een barcode tijd, maar dat gaat altijd nog vele malen sneller dan het werken met een papieren lijst en een pen.

Minder fouten

Door het gebruik van barcodescanners moeten de orderpickers eerst alle labels gescand hebben voor de order afgesloten kan worden. Een verkeerde barcode gescand? Foutmelding. Te weinig of te veel aantallen gepakt? Waarschuwing.

Extra informatie

Er kan ook aanvullende informatie worden weergeven op de scanners. Je kunt bijvoorbeeld een opmerking meegeven voor de orderpicker indien er iets is gewijzigd.

Realtime voorraad informatie

Elke scan van je medewerkers wordt direct doorgevoerd in het systeem. Dit scheelt niet alleen veel tijd, het zorgt ook dat de voorraad altijd up-to-date is in het systeem. Dat voorkomt dat je collega's meer artikelen verkopen dan dat er daadwerkelijk op voorraad liggen.

Betrouwbaarheid voorraad

Administratief gezien heeft de betrouwbaarheid van de voorraad ook grote voordelen. Na verloop van tijd kunnen de werkelijke en administratieve voorraad van elkaar af gaan wijken. Met het gebruik van barcodescanners neemt deze kans flink af.

Productiviteit meten

Alle informatie die wordt opgenomen door de barcodescanners kan worden opgeslagen. Indien je graag de productiviteit van je medewerkers wilt meten is dit een ideale oplossing. Door de gemeten resultaten kun je mogelijk de oorzaak achterhalen van een mindere prestatie.

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact