Printers & Scanners

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

Home » Oplossingen » Hardware » Printers & Scanners

Printers & Scanners

Printers

Overeenkomsten, overzichten, facturen en foto's zijn maar een kleine greep uit het soort documenten dat dagelijks overal uit printers komen rollen. Ondanks dat er steeds meer digitaal wordt gedaan, is vrijwel op ieder kantoor de printer onmisbaar.

Maar wat is nou de geschikte printer voor jouw organisatie? De aanschafprijs van een printer is vaak het topje van de ijsberg. Verreweg de grootste kosten zijn de printkosten. Goedkoop en leuke kleurenlaser kopen en dan schrikken van de prijs van nieuwe toners. Veel fabrikanten subsidiëren de verkoop van printers om vervolgens te verdienen aan de verbruiksmaterialen.

Waar moet je op letten?

  • Aanschafprijs
  • Maximale printsnelheid
  • Garantie en onderhoud
  • Geluid
  • Kosten van toners en drums
  • Energieverbruik
  • Specificaties als aantal papierlades en geheugen

Labelprinters

Duidelijke labels creëren overzicht op de werkvloer en verkleinen de kans op fouten. Met een professionele labelprinter van Zebra print je waar en wanneer jij wilt eenvoudig en snel de gewenste labels. Wij bieden labelprinters voor organisaties in verschillende soorten branches. Van industriële labelprinters tot desktop labelprinters en eventueel in combinatie met een barcodescanner voor nog meer efficiëntie.

Printen met een labelprinter gebeurt hoofdzakelijk op twee manieren:

Direct Thermisch

Dit houdt in dat de bedrukking ontstaat door middel van verwarming van de printkop op het deel van wat je bedrukt wilt hebben. De toplaag van de thermische etiketten reageert op de warmte van de printkop. Zodra je met je nagel over het label heen krast ontstaat er een verkleuring waardoor je dus kunt zien dat het gaat om een thermisch etiket. Direct thermisch printen is een simpele oplossing voor etiketten die voor korte termijn nodig zijn en wordt vaak gebruikt voor verzend/adres etiketten. Deze labelprinters zijn ook goedkoper in de aanschaf en gebruik van een inktlint is niet nodig en niet mogelijk.

Thermal Transfer

Waarbij de direct thermische printer geen gebruik maakt van een inktlint maakt een thermal transfer printer hier wel gebruik van om je etiket bedrukt te krijgen. Het werkt namelijk als volgt. Wanneer je een lint gebruikt bij het printen dan loopt het lint mee tussen het etiket en de printkop. Net zoals bij de direct thermische printer verwarmt de printkop de delen van het lint dat je wilt printen. De delen die zijn verwarmd door de printkop blijven vervolgens achter op het label.

Scanners

Het vinden van de juiste scanner kan een uitdaging zijn. De meeste kunnen omgaan met dagelijkse kantoortaken, maar ze zijn er in verschillende soorten en maten die voor verschillende doeleinden zijn afgesteld. De meest voorkomende keuzes zijn foto's en documenten (niet gebonden pagina's), maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals boeken, visitekaartjes, tijdschriften en postzegels.

Weten welke printoplossing goed aansluit op de wensen van je bedrijf? Wij bespreken graag de mogelijkheden met je en geven je goed advies!

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact