Xelion VoIP Telefonie

Meer informatie, een offerte of een gratis adviesgesprek?

Home » Oplossingen » Netwerk & Telefonie » Xelion VoIP Telefonie

Wat is VoIP telefonie

VoIP Telefonie staat voor Voice over IP en betekent in de praktijk bellen over een computernetwerk zoals internet. Heel simpel eigenlijk: je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je met VoIP ook voor je telefonie.

Xelion Hosted VoIP

Xelion is dé telefonieoplossing uit de cloud, waarmee bedrijven hun bedrijfscommunicatie optimaal op orde brengen. Medewerkers die altijd, overal én vanuit de vaste telefoon, pc, laptop of smartphone kunnen bellen worden onderdeel van een optimaal bereikbare organisatie. Voor een vast bedrag per maand maakt u gebruik van zeer veel handige functionaliteiten die uw organisatie naar een hoger niveau brengen.

Bij gebruik van VoIP is niet langer een analoge of digitale telefoonlijn nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden verzonden.

Voor VoIP is geen speciale hardware nodig. In principe kun je met een computer, een internetaansluiting en een headset al aan de slag. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Google Talk of Skype, echter zijn deze vaak niet geschikt voor zakelijke oplossingen.

VoIP-telefonie is de standaard geworden in zakelijke telefonie. Lagere kosten enerzijds en het ruime scala aan mogelijkheden anderzijds maken bellen over het internet erg populair.

Enkele voordelen VoIP telefonie

Power over ethernet:

Bij power over ethernet worden apparaten voorzien van stroom en netwerk via de ethernetverbinding. Je toestellen hoeven dus niet meer in de buurt van een stopcontact geplaatst te worden. Daarnaast ben je dus minder bekabeling nodig. De computer en je netwerktelefoon kunnen tegelijkertijd functioneren op één netwerkkabel. Voor deze oplossing ben je wel een speciale router of switch nodig welke power over ethernet ondersteunt.

Goedkoper:

De gesprekskosten zijn vaak opgebouwd uit een starttarief en de kosten per minuut. Op beide is een grote winst te behalen, dit loopt al snel op tot 40%. Onderling met je collega's kun je gratis bellen, waardoor elke medewerker altijd goed bereikbaar is voor zijn of haar collega's. Dat geldt voor medewerkers binnen een vestiging en ook voor telefoontjes naar een andere locatie van je bedrijf.

Aantal gesprekken:

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden met VoIP over één netwerkverbinding is nagenoeg onbeperkt. Dit in tegenstelling tot een analoge verbinding waarbij je in gesprek bent als je aan het bellen bent (of bij ISDN-2 bij twee gelijktijdige gesprekken).

Integratie:

VoIP kan ook gekoppeld worden met contactgegevens van externe toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit andere applicaties op je computer direct een gesprek te starten. Ook contactgegevens kunnen worden gepresenteerd op basis van inkomende gesprekken waarbij je bijvoorbeeld bijbehorende bedrijfsgegevens kunt laten weergeven.

Meer informatie ontvangen?

Download dan onze whitepaper!

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact