Microsoft 365 Business: is het de juiste keuze voor je bedrijf?
Home » Nieuws » Microsoft 365 Business: is het de juiste keuze voor je bedrijf?
Microsoft 365 Business: is het de juiste keuze voor je bedrijf?

Microsoft 365 Business kan bedrijven productiever maken en beter beschermen. Is het de juiste keuze voor je bedrijf?

15 november 2019

We merken dat er nog steeds enige verwarring bestaat over het verschil tussen de Microsoft 365- en de Office 365 abonnementen. In dit nieuwsartikel concentreren we ons op de voordelen van Microsoft 365 Business (M365) voor kleine tot middelgrote bedrijven tot 300 medewerkers.

Wat is Microsoft 365 Business?

Microsoft 365 Business is speciaal ontworpen voor bedrijven die hun medewerkers de beschikking willen geven over de optimale mogelijkheden voor productiviteit en samenwerking en daarnaast ook streven naar effectief apparaatbeheer en goede beveiliging.

Het product is een bundel van Office 365 Business Premium, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security (EMS). Het product is ontworpen om:

  1. Productiviteit te verhogen
  2. Medewerkers helpen beter samen te werken
  3. Bedrijfsgroei op te bouwen
  4. Gegevens te beschermen
  5. Processen te vereenvoudigen

Hoe verhoogt Microsoft 365 Business de productiviteit?

Met MS365 Business kun je overal werken en heb je altijd veilig toegang tot hulpmiddelen zoals Excel, Word, PowerPoint en bestanden in de cloud. Of je nou op een laptop, tablet of mobiel apparaat werkt.

Al je gegevens blijven gesynchroniseerd met de handige 1 TB cloudopslag. Dit zorgt voor het eenvoudig delen van informatie en betere samenwerking.

Hoe helpt Microsoft 365 Business mensen beter samen te werken?

In M365 is het mogelijk om al je teams en bronnen samen te brengen. Door Exchange Online en Outlook krijg je uitgebreide agenda en e-mail mogelijkheden om contact te leggen met klanten, collega's en leveranciers. Daarnaast krijg je aanvullende software zoals Microsoft Teams (een van de snelst groeiende communicatie platformen ter wereld) en SharePoint om nóg beter samen te werken.

Hoe helpt Microsoft 365 Business bedrijfsgroei op te bouwen?

M365 is een alles-in-een-bundel met tools en services. Daarom haalt het de stress weg bij het toevoegen van nieuwe gebruikers en het zorgt er voor dat iedereen veilig verbonden blijft. Dit vereenvoudigt het beheer, de kostenstructuur en budgettering voor je IT.

Al je apparaten en beveiligingsinstellingen worden van uit de cloud beheert in het M365 Admin Center. Dit is waar Microsoft 365 voor staat. Het biedt je de juiste tools in één omgeving om medewerkers productief te laten zijn en gegevens veilig te houden.

Middels Outlook en andere verbonden tools, biedt Microsoft oplossingen aan voor het in contact blijven met klanten, het plannen van afspraken, betalingen accepteren en het betrekken van je personeel bij de organisatie.

Waarom is databeveiliging een belangrijk aandachtspunt van Microsoft 365?

Bescherming tegen bedreigingen moet vandaag de dag in elke bedrijfstoepassing centraal staan. Microsoft geeft je toegang tot meerdere tools om je gegevens te beschermen. Denk aan geavanceerde bescherming tegen bedreigingen, bijlagen veilig delen, real-time link scanning en waarschuwingen over schadelijke sites en downloads.

Enkele beveiligingsfuncties binnen Microsoft 365:

  • Lever en beheer een breed scala aan apparaten zoals Windows, Android, iOS en Mac OS; allemaal vanuit één beheerportaal.
  • Verwijder op afstand bedrijfsgegevens en toepassingen wanneer en apparaat uitgeschreven, verloren, gestolen of niet meer in gebruik is.
  • Office apps automatisch implementeren op alle toestellen en toestellen configureren om automatisch Office en Windows 10 updates te installeren.

Hoe is het beheer geregeld binnen Microsoft 365?

Vanwege het geïntegreerde karakter is M365 veel eenvoudiger te implementeren dan wanneer je losse programma's en oplossingen gebruikt die niet zijn ontworpen om samen te werken.

Wanneer een nieuwe gebruiker een Windows 10 apparaat verbindt met je organisatie, ontvangt deze automatisch de instellingen die zijn geconfigureerd vanuit het M365 Admin Center en deze kunnen ze niet overschrijven.

Consistentie bespaart een bedrijf tijd en geld. Dit is waarschijnlijk een van de grootste voordelen van het gebruik van Microsoft 365 binnen je organisatie.

Interesse in Microsoft 365?

We bespreken graag de mogelijkheden en doen suggesties op basis van je specifieke zakelijke behoeften. Afhankelijk van je branche en organisatie, zijn er mogelijk aanvullende maatregelen die je wil nemen.

Overweeg je een overgang naar de cloud? Misschien puur door de vele voordelen of misschien omdat het financieel aantrekkelijker is? Wil je graag meer technische consistentie?

Neem dan vrijblijvend contact op om te bespreken hoe je organisatie Microsoft 365 kan gaan gebruiken.

Voor iedereen die betrokken is bij zakelijke ICT toepassingen

Ben je wel eens betrokken bij zakelijke ICT toepassingen of gewoon geïnteresseerd in ontwikkelingen op dit gebied?

Ontvang en lees dan één keer per maand de ICT nieuwsbrief om optimaal geïnformeerd te blijven.

akkoord icoon Je gaat akkoord met onze voorwaarden.

© 2018 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | locosoft.nl | Disclaimer | Sitemap

Support Client

Mail Support

Contact